Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie voor meer informatie bij onze Privacy voorwaarden

Verwijder al mijn gegevens na aankoop of verlaten van de site. U kunt deze gegevens na registratie ook zelf inzien en laten verwijderen. Zie hier voor meer informatie

Metaalbewerking bij de IJzershop

De IJzershop webshop is bedoeld voor het leveren van metalen en aanverwante materialen. Deze kunt u in sommige gevallen ook al via de webshop op maat bestellen. Heeft u echter een afwijkende maat of wilt u dat een materiaal wordt nabewerkt, dan willen we u vragen om een offerte aan te vragen. Hier wordt binnen een werkdag op gereageerd met een passende vrijblijvende offerte. Op deze pagina schetsen we een beeld van wat er mogelijk is bij de IJzershop

Levertijd van metaalbewerking

Afhankelijk van de complexiteit van uw product zal deze binnen een bepaalde tijdsperiode worden aangeleverd. Producten met de complexiteit van producten zoals tafels, stoelen, etc. nemen bij de IJzershop meestal een levertijd van 1 a 2 weken in. Dit duurt wat langer omdat we altijd wel weer een ander project hebben lopen. De exacte levertijd wordt met u afgesproken op het moment dat u de offerte krijgt. Zodra de constructie is afgerond, krijgt u van ons bericht dat u het kan komen ophalen. Er is uiteraard ook de mogelijkheid tot versturen, maar hier is wel een meerprijs aan verbonden. Informeer hiernaar bij het vragen naar de offerte.

Zagen
Op maat zagen bij de IJzershop

Kokers, strippen, buizen en andere profielen kunnen op maat worden gezaagd. Wij hanteren een nauwkeurigheid van een twéé millimeter en een zaagverlies van 4mm. Dit betekend dat wanneer u uit 2000mm een stuk van 1000mm zaagt, u een stuk van circa 996mm overhoudt. Dit geldt ook voor de online zaagfunctie.

Standaard wordt bij de IJzershop recht gezaagd. Wilt u echter het einde van het profiel onder een hoek zagen dan is dit mogelijk. De IJzershop kan profielen met een hoek tot 35 graden produceren. (Een scherpe punt van 35 graden is het scherpste wat mogelijk is)

Geef altijd de langste maat aan wanneer er in verstek moet worden gezaagd. Bij ongelijkzijdige profielen is het ook belangrijk duidelijk aan te geven welke zijde schuin moet worden afgezaagd.

Platen zetten (buigen) bij de IJzershop

Plaatmateriaal kunnen wij buigen om het onder een scherpe hoek te zetten. Dit wordt zetten genoemd. Soms wordt het ook kanten genoemd. De binnenkant van de zetting zal altijd een diameter van ongeveer 4mm houden vanwege de diameter van de zetbanktanden. De buitenkant van de zetting is afhankelijk van de diameter van het materiaal. Een dikkere plaat levert een rondere buitenkant op. Het is mogelijk om plaatmateriaal tot 4mm te zetten onder een hoek van 5 tot 90 graden met een nauwkeurigheid van +/- 1 graad.

Bij het zetten van platen moet u altijd rekening houden dat er een 'zetrand' van minimaal 15mm overblijft. Een omgezet randje van 5mm kunnen wij niet zetten.

Zetten
Knippen
Platen knippen bij de IJzershop

Plaatmateriaal kunnen wij ook op maat knippen met een knipbank. Onze knipbank kan tot twee meter breed knippen en één meter diep. Knippen kan tot 6mm dikte worden gedaan. Alle platen uit de IJzershop kunnen wij op maat knippen indien gewenst.

Onze knipschaar heeft een electronische lengtemeet inrichting en kan op 0,5mm precies knippen. Wij kunnen alleen rechte lijnen knippen, het is niet mogelijk om ergens een uitsparing in te knippen of een ronde vorm te knippen.

Alternatief voor knippen is lasersnijden. Indien gewenst kunnen wij dit voor u ook bij één van onze collega's regelen. U kunt hiervoor een offerte aanvragen.

offerte aanvragen

Laswerk bij de IJzershop

Bij de IJzershop kan staal en  roestvaststaal  worden gelast middels Mag/Tig. Bij het verbinden van twee materialen ontstaat er een kleine lasnaad bij de verbinding. Indien u een lasconstructie via de offerte aanvraagt wordt eerst gecontroleerd of dit wel mogelijk is.

Bij de IJzershop kunt u altijd terecht voor klein laswerk. Wij zijn niet gecertificeerd voor het uitvoeren van laswerk aan (dragende) constructies of staalconstructies. Dergelijk laswerk besteden wij uit aan onze collega's.

Het is belangrijk om duidelijk aan te geven hoe het laswerk afgewerkt moet worden, in sommige gevallen is geen afwerking nodig en in andere gevallen is het juist van belang dat een las goed wordt bijgeslepen.

Lassen
Boren
Gaten boren bij de IJzershop

Bij de IJzershop beschikken wij over twee kolomboormachines die tot een diameter van 30mm kunnen boren.

Ondanks dat het boren van een gaatje een relatief simpele handeling is verkijk je je snel op de tijd die het gaten boren kost. Elk gat moet vooraf worden uitgemeten en afgetekend. Vervolgens wordt de plek waar geboord moet worden gecenterd waarna het boren kan beginnen.

De IJzershop biedt ook aftekenmateriaal en boren aan in de webshop, wellicht is het voor u ook een optie om de gaten zelf te boren!

Offerte aanvragen voor metaalbewerking

U kunt het ontwerp zelf grofweg tekenen, een rendering laten zien of een foto van een bestaand product dat op uw ontwerp lijkt tonen. De IJzershop werkt niet met 3d programma's zoals Solidworks, maar we kunnen zonder probleem 2D formats zoals .DXF en .DWG inlezen. De voorkeur gaat er echter naar uit om een .PDF of .JPG in te leveren.

Materiaalsoort: voor ons is het belangrijk te weten van welk materiaal u uw constructie wil maken. Staal, roestvrijstaal en aluminium zijn mogelijk bij de IJzershop. Staal is doorgaans het goedkoopste om mee te werken

De hoofdmaten: hoe hoog is het product, hoe breed is het product, welke maat heeft dit gat, welke maten zijn voor u belangrijk. Deze elementen willen we allemaal in uw tekening beantwoord hebben. Dit proces doorlopen we samen, dus zelfs iemand met weinig ervaring is bij de IJzershop aan het goede adres. Wij stellen de vragen, u geeft de antwoorden.
De materiaalmaten: in de constructies die wij maken, maken wij altijd gebruik van de materialen die in de IJzershop gebruikt worden. Qua profiellengtes of plaatgrootte kunnen we vaak wel afwijken, maar stalen koker 41,2x43,7 bestaat niet. Daarom willen we graag dat u in uw tekening aangeeft met welke materialen (en welke maten hiervan) u wenst te werken.

offerte aanvragen

Support desk
Onduidelijk? Vraag het onze vakmensen!

Vragen via mail, telefoon of Whatsapp worden altijd beantwoord door iemand met verstand van metaal. Ook aan de balie kunt u er altijd op rekenen dat wij met u willen mee denken.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 08.00 en 17.00 uur. Offerteaanvragen en informatieaanvragen via de mail proberen wij altijd dezelfde dag te beantwoorden.

>Telefoonnummer: 0900-2502500
>Whatsapp: 0636.58.58.00
>Mail: contactformulier